Turte simple - 8 portii

Actualizată în: 22 Nov. 2020



O reteta usor si rapid de facut. Turtele sunt fragede, usor gumoase si gata in mai putin de 1 ora. Aluatul poate fi pregatit si de cu seara si lasat la frigider peste noapte.


Ingrediente:

  • 300 g faina universala nealbita imbogatita

  • 1 l-ita de praf de copt

  • ½ l-ita sare

  • 50 g de ulei de floarea soarelui rafinat/ porumb rafinat / orez

  • 200-230 ml apa fierbinte


Mod de preparare:

- Amestecam intr-un bol faina cu praful de copt si sarea.

- Turnam o cantitate mica de apa fierbinte impreuna cu uleiul si amestecam rapid cu o furculita sau cu un tel pana le includem in aluat. Adaugam si restul de apa si framantam pana se incorporeaza totul integral.

- Presaram faina pe blatul de lucru si framantam scurt pana aducem aluatul la forma unei bile.

- Daca aluatul este foarte lipicios adaugam treptat inca putina faina.

- Il impartim in 8 parti si formam 8 bile. Le turtim usor, le ungem cu putin ulei si le lasam sa se odihneasca 30 de minute acoperite cu un servet de bumbac.

- Intre timp incingem bine (la aproximativ 200°C) o plita sau tigaie din fonta.

- Intindem fiecare bila de aluat in parte cu diametrul de aproximativ de 20 cm, lasand celelalte bile inca acoperite.

- Coacem turta in tigaia incinsa si neunsa timp de 30-45 sec pe fiecare parte si o infasuram apoi intr-un prosop curat pentru a o mentine flexibila.


*Daca nu le servim pe toate imediat, le lasam sa se raceasca complet, le infoliem in folie de plastic si le pastram in frigider. Le putem reincalzi pe plita incinsa neunsa sau in cuptorul cu microunde.


Intr-o portie avem aproximativ 200 kcal, 5 g proteine, 7 g grasimi, 29 g carbohidrati.


Pofta buna!

Postări recente

Afișează-le pe toate

Salau cu broccoli in sos alb la cuptor - 4 portii

O cina rapida, usor de pregatit pentru serile friguroase de iarna. :) Ingrediente: 600 g file de salau 2 linguri ulei de masline 3 linguri vin alb 1 broccoli mediu 2-3 cepe verzi 2 linguri capere mici