Telina coapta cu ciuperci si gorgonzola - 4 portii

Actualizată în: 27 Oct. 2020



Un mix delicios de arome si texturi intr-un snack/aperitiv simplu si rapid de facut.


Avem nevoie de:

  • 1 telina radacina

  • 3 linguri ulei de masline

  • 3 ciuperci taiate cuburi

  • 3 catei de usturoi

  • 1 mana alune de padure / nuci

  • 1 ceapa rosie taiata julien

  • 2 maini spanac baby proaspat

  • 130 g gorgonzola

  • 1 strop de otet balsamic

  • sare de mare si piper dupa gust


Mod de preparare:

- Spalam telina (nu e nevoie sa o curatam) si o taiam in felii nu mai groase de un deget.

- Le ungem cu ulei de masline, presaram sare peste ele si le coacem pe foaie de copt la 180° C pana devin aurii si moi.

- Intre timp sotam ciupercile cu usturoi cateva minute si le dam gust.

- Rumenim usor nucile intr-o tigaie. Lasam sa se raceasca si le maruntim la cutit.

- Amestecam ciupercile cu ceapa, spanacul si nucile, dam gust cu sare, piper, ulei de masline si cateva picaturi de otet balsamic.

- Asezam mixul de salata si gorgonzola peste feliile de telina.

*Pentru un plus de aroma si daca va place picant, puteti presara putina dulceata de ardei iute.


Intr-o felie gata de savurat gasim aproximativ 190 kcal, 8 g proteine, 19 g grasimi, 9 g carbohidrati


Pofta buna!





Postări recente

Afișează-le pe toate

Salau cu broccoli in sos alb la cuptor - 4 portii

O cina rapida, usor de pregatit pentru serile friguroase de iarna. :) Ingrediente: 600 g file de salau 2 linguri ulei de masline 3 linguri vin alb 1 broccoli mediu 2-3 cepe verzi 2 linguri capere mici