Telina coapta cu ciuperci si gorgonzola - 4 portii
Actualizată în: 27 Oct. 2020

Un mix delicios de arome si texturi intr-un snack/aperitiv simplu si rapid de facut.
Avem nevoie de:
1 telina radacina
3 linguri ulei de masline
3 ciuperci taiate cuburi
3 catei de usturoi
1 mana alune de padure / nuci
1 ceapa rosie taiata julien
2 maini spanac baby proaspat
130 g gorgonzola
1 strop de otet balsamic
sare de mare si piper dupa gust
Mod de preparare:
- Spalam telina (nu e nevoie sa o curatam) si o taiam in felii nu mai groase de un deget.
- Le ungem cu ulei de masline, presaram sare peste ele si le coacem pe foaie de copt la 180° C pana devin aurii si moi.
- Intre timp sotam ciupercile cu usturoi cateva minute si le dam gust.
- Rumenim usor nucile intr-o tigaie. Lasam sa se raceasca si le maruntim la cutit.
- Amestecam ciupercile cu ceapa, spanacul si nucile, dam gust cu sare, piper, ulei de masline si cateva picaturi de otet balsamic.
- Asezam mixul de salata si gorgonzola peste feliile de telina.
*Pentru un plus de aroma si daca va place picant, puteti presara putina dulceata de ardei iute.
Intr-o felie gata de savurat gasim aproximativ 190 kcal, 8 g proteine, 19 g grasimi, 9 g carbohidrati
Pofta buna!