Supa cremoasa de broccoli si praz - 6 portii

Actualizată în: 27 Oct. 2020



O supa versatila, pe care o poti servi la pranz ori la cina, ca fel principal sau ca aperitiv, cu chips de parmezan sau crutoane.


Avem nevoie de:

  • 1 broccoli

  • 1 praz

  • 1 lingura ulei de masline

  • 3-4 catei de usturoi

  • 250 ml supa de legume

  • 750 ml de apa

  • 150 g crema de branza

  • 100 ml de lapte

  • 2 linguri de smantana

  • o mana de busuioc proaspat

  • sare si piper dupa gust


Mod de preparare:

- Sotam in uleiul de masline prazul taiat cuburi cu usturoiul zdrobit.

- Adaugam tulpina de broccoli, supa de legume si apa si fierbem pana broccoli devine usor de strapuns.

- Atunci punem florile de broccoli si fierbem in contiuare la foc mic, apoi turnam laptele, crema de branza, smantana si busuiocul.

- Dam gust cand legumele sunt gata si blenduim toata compozitia atat cat consideram necesar.


*Pentru chipsurile de parmezan razuim parmezanul, il intidem pe foaia de copt, presaram paprika si oregano si il topim la cuptor pentru 5 minute la 180° C. Daca nu avem oregano, putem inlocui cu cimbru sau piper cayenne.


Intr-o portie regasim aproximativ 350 kcal, 10 g proteine, 30 g grasimi, 5 g carbohidrati.


Pofta buna!









Postări recente

Afișează-le pe toate

Salau cu broccoli in sos alb la cuptor - 4 portii

O cina rapida, usor de pregatit pentru serile friguroase de iarna. :) Ingrediente: 600 g file de salau 2 linguri ulei de masline 3 linguri vin alb 1 broccoli mediu 2-3 cepe verzi 2 linguri capere mici