Sos cremos de dovleac copt - 8 portii

Actualizată în: 24 Nov. 2020



Un sos potrivit pentru orice fel de ocazie, fie o cina normala sau de sarbatoare. Poate fi folosit peste o friptura ori gratar, ca baza de supa crema, ori chiar langa alte legume.


Avem nevoie de:

  • Un dovleac (placintar)

  • 4 linguri ulei de masline

  • 5 catei de usturoi

  • 1 ceapa alba tocata

  • 1 l-ita dulceata de ardei iute

  • 150 ml supa de pui

  • 60 g smantana

  • 30 g crema de branza

  • 2 linguri unt cu sare

  • 1 vf. de lingura de salvie uscata

  • sare si piper


Modalitate de preparare:

- Preincalzim cuptorul la 200°C

- Taiem dovleacul in doua, il curatam de seminte si feliem fiecare jumatate in cate 4-5 felii

- Le coacem aproximativ 30-40 de minute

- Cand sunt perfect coapte le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca

- Intre timp sotam ceapa, usturoiul si ardeiul iute in uleiul de masline, adaugam supa de pui si dam in clocot. - Adaugam apoi smantana si crema de branza si fierbem la foc mic cam 20 de minute, amestecand ocazional.

- Cand mixul este gata adaugam pulpa de dovleac, sare, salvie si piper. Blenduim totul, adaugam untul si mai tinem la foc mic pana obtinem sosul de consistenta dorita.


Intr-o portie regasim aproximativ 115 kcal, 1 g proteina, 9 g grasime, 3 g carbohidrati.


Pufta buna!






Postări recente

Afișează-le pe toate

Salau cu broccoli in sos alb la cuptor - 4 portii

O cina rapida, usor de pregatit pentru serile friguroase de iarna. :) Ingrediente: 600 g file de salau 2 linguri ulei de masline 3 linguri vin alb 1 broccoli mediu 2-3 cepe verzi 2 linguri capere mici