Salau cu broccoli in sos alb la cuptor - 4 portii

O cina rapida, usor de pregatit pentru serile friguroase de iarna. :)
Ingrediente:
600 g file de salau
2 linguri ulei de masline
3 linguri vin alb
1 broccoli mediu
2-3 cepe verzi
2 linguri capere mici
4 felii decojite de lamaie
150 g smantana
100 ml lapte
1 lingura unt
½ l-ita mustar dijon
1 lingura marar uscat
sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
- Sotam putin in ulei de masline buchetelele de broccoli si ceapa verde tocata. Stingem cu vinul alb, adaugam caperele si mai tragem la tigaie 2 minute.
- Preincalzim cuptorul la 180° C.
- Masam fileul de salau cu sare si piper.
- Separat amestecam laptele cu smantana, mustarul, mararul uscat, sarea si piperul dupa gust.
- Ungem peretii unui vas yena cu unt si asezam feliile de lamaie pe fundul vasului. Asezam pestele peste, turnam mixul de smantana, compozitia din tigaie si restul de unt.
- Acoperim cu capacul de sticla si dam la cuptor pentru aproximativ 25-30 minute.
Putem inlocui oricand broccoli cu sparanghel, zucchini, ciuperci sau chiar varza de Bruxelles.
Intr-o portie avem aproximativ 400 kcal, 30 g proteine, 32 g grasimi, 9 g carbohidrati.
Pofta buna!