Pui cu piure de morcovi si telina - 4 portii

Actualizată în: 15 Sept. 2020



Ai nevoie:


  • 500 g Piept de pui

  • 1 lingurita Mustar

  • 2 linguri Ulei de masline virgin

  • 1 buc Lamaie

  • Sare de mare dupa gust

  • Piper negru macinat dupa gust

  • 600 g Morcovi

  • 300 g Telina

  • 3 linguri Iaurt grecesc 2%

  • 1 lingurita Mustar

  • Piper albdupa gust


Mod de preparare (45 min):


1. Morcovii se spala, se curata de coaja si se taie rondele, telina se spala si se taie bucati potrivite, se adauga peste morcovi si apoi se adauga apa pana se acopera legumele. Se sareaza. Se acopera vasul cu un capac si se fierbe la foc mic pana se inmoaie legumele. Dupa fierbere, se scurge din zeama si se paseaza legumele. Se adauga mustar si zeama, dupa nevoie. Se potriveste de sare si piper.


2. In timpul fierberii legumelor, prepram carnea astfel: se taie in bucati longitudinale, se condimenteaza si se unge cu mustar si putin ulei si se introduce la cuptor la o temperatura de 175 grade Celsius timp de 15-20 minute. Dupa rumenire, se stropeste cu zeama de lamaie.


Pofta buna!

114 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate

Salau cu broccoli in sos alb la cuptor - 4 portii

O cina rapida, usor de pregatit pentru serile friguroase de iarna. :) Ingrediente: 600 g file de salau 2 linguri ulei de masline 3 linguri vin alb 1 broccoli mediu 2-3 cepe verzi 2 linguri capere mici