Pui cu piure de morcovi si telina - 4 portii
Actualizată în: 15 Sept. 2020

Ai nevoie:
500 g Piept de pui
1 lingurita Mustar
2 linguri Ulei de masline virgin
1 buc Lamaie
Sare de mare dupa gust
Piper negru macinat dupa gust
600 g Morcovi
300 g Telina
3 linguri Iaurt grecesc 2%
1 lingurita Mustar
Piper albdupa gust
Mod de preparare (45 min):
1. Morcovii se spala, se curata de coaja si se taie rondele, telina se spala si se taie bucati potrivite, se adauga peste morcovi si apoi se adauga apa pana se acopera legumele. Se sareaza. Se acopera vasul cu un capac si se fierbe la foc mic pana se inmoaie legumele. Dupa fierbere, se scurge din zeama si se paseaza legumele. Se adauga mustar si zeama, dupa nevoie. Se potriveste de sare si piper.
2. In timpul fierberii legumelor, prepram carnea astfel: se taie in bucati longitudinale, se condimenteaza si se unge cu mustar si putin ulei si se introduce la cuptor la o temperatura de 175 grade Celsius timp de 15-20 minute. Dupa rumenire, se stropeste cu zeama de lamaie.
Pofta buna!