Pui cremos gratinat in cuptor - 6 portii

Actualizată în: 13 Oct. 2020



Un preparat pe cat de usor de facut, pe atat de delicios.

O reteta numai buna pentru dieta slaba in carbohidrati.


Ai nevoie de:

  • 560 g pulpa de pui dezosata

  • 3-4 linguri ulei de masline

  • 1 ceapa alba maruntita

  • 4 catei de usturoi maruntiti

  • 4-5 linguri vin alb

  • 5-6 ciuperci champignon medii

  • 2-3 maini generoase de spanac proaspat

  • 1 conopida

  • 8 linguri de mozzarella rasa

  • sare si piper dupa gust


Pentru sos:

  • 230 g supa de pui / apa

  • 1 lingura de faina

  • 2 linguri de smantana

  • cibru proaspat maruntit

  • sare si pier dupa gust


Mod de preparare:


1. Sotam intr-o tigaie cu ulei de masline, ceapa, fasiile deja pregatite din pulpa de pui, ciupercile si stingem cu vin alb.

Adaugam usturoiul si spanacul proaspat, sotam din nou si stingem focul.

Separat, maruntim bine la chopper buchetele de conopida, le adaugam impreuna cu 2 linguri de mozzarella rasa peste compozitia din tigaie, amestecam, dam gust si o lasam deoparte.


2. Intre timp, intr-o craticioara facem un sos din supa de pui, smantana si cimbru si il legam cu faina mixata in prealabil cu putina supa de pui.


3. Incalzim cuptorul la 180° C si ungem un vas ceramic cu putin ulei de masline. Amestecam copozitia din tigaie cu sosul facut separat, asezam totul in vasul ceramic si presaram mozzarrella ramasa.


5. Gatim la cuptor timp de 10 min acoperit si apoi inca 10 minute descoperit pana se gratineaza mozzarella.


Servim cu mix de verdeturi si vlastari.

Pentru o portie avem in jur de 500 kcal, 30 g de proteine, 40 g de grasimi si 5 g de carbohidrati


Pofta buna!

Postări recente

Afișează-le pe toate

Salau cu broccoli in sos alb la cuptor - 4 portii

O cina rapida, usor de pregatit pentru serile friguroase de iarna. :) Ingrediente: 600 g file de salau 2 linguri ulei de masline 3 linguri vin alb 1 broccoli mediu 2-3 cepe verzi 2 linguri capere mici