PIZZA BLAT DE CONOPIDA - 4 portii

Actualizată în: 6 Oct. 2020







Pentru blat ai nevoie:

  • 500 g conopidă

  • 50 g mozarella rasă ,

  • opțional 1⁄2 linguriță rasă de praf de usturoi sau un vf cuțit praf de chilli,

  • sare și piper după gust

Pentru topping ai nevoie:

  • 1⁄4 cana ciuperci,

  • 1⁄2 rondele de ceapă roșie,

  • 1⁄2 ardei gras mic,

  • 1 roșie tăiată rondele sau pot fi înlocuite cu rondele de măsline ,

  • 3 linguri boabe fasole roșie,

  • 1 lg boabe porumb,

  • miezul de la 3 nuci romanes ,

  • 4-5 linguri sos de roșii ,

  • busuioc,

  • 1 cățel de usturoi.

Mod de preparare :


Se desface conopida în buchețete și se fierbe apoi se scoate și se lasă la scurs. După ce s-a scurs, se toacă în robotul de bucătărie sau într-un chopper . Cât fierbe conopida, se face sosul de roșii. Se pune la fiert împreună cu busuioc, usturoi pisat și puțină sare și se fierbe impreuna aproximativ 10 minute. Conopida tocată, se pune într-un tifon și se stoarce bine pentru a se elimina excesul de apă, după care se amestecă cu mozarella rasă, oul, praful de usturoi, praful de chilli, sare și piper și se omogenizează destul de bine. Se pregătește o tavă în care punem hartie de copt. Se întinde cat mai bine blatul avand grija sa aiba acceasi inaltime pe toata dimensiunea tavii, după care se da la cuptor la 180 grade pentru 20 - 25 de minute pană cand blatul se rumeneste bine.

Se scoate tava cand blatul cand este gata, se unge cu sos de rosii, se pun ingredientele pentru topping si se da la cuptor la 220 grade pentru 10 - 15 minute sau pana cand ingredientele se coc.


Pofta buna!

Postări recente

Afișează-le pe toate

Salau cu broccoli in sos alb la cuptor - 4 portii

O cina rapida, usor de pregatit pentru serile friguroase de iarna. :) Ingrediente: 600 g file de salau 2 linguri ulei de masline 3 linguri vin alb 1 broccoli mediu 2-3 cepe verzi 2 linguri capere mici