Piept de pui cu rosii uscate si sos alb - 4 portii

Actualizată în: 27 Oct. 2020


O reteta reinterpretata de pui toscana. Puteti bineinteles sa adaugati voi ciuperci si spanac proaspat.

Am incercat sa tin kcal in frau cu putine ajustari ;)

Ingrediente:

  • 450 g piept de pui taiat in jumatati

  • 1 ceapa alba taiata marunt

  • 4 catei usturoi maruntiti

  • 30 g rosii uscate taiate fasii

  • 2 linguri din uleiul rosiilor / ulei masline

  • 30 g de camembert / creamy blue cheese

  • 80 ml vin alb

  • 80 ml supa concentrata de pui

  • 80 ml de lapte

  • 2 linguri de iaurt grecesc

  • 1 mana de patrunjel tocat

  • sare, piper macinat, boia dulce, ierburi italiene si fulgi chilli dupa gust

Mod de preparare:


- Dupa ce clatim pieptul de pui, il asezonam cu boia dulce, ierburi italiene, sare si piper si il rumenim usor intr-o lingura de ulei pe fiecare parte pret de cateva minute.

- Scoatem pieptul de pui si sotam usor ceapa, adaugam rosiile uscate, usturoiul si stingem cu vin alb.

- Turnam supa de pui si dam in clocot. Adaugam laptele si cele 2 linguri de iaurt impreuna cu branza cremoasa.

- Dam in clocot din nou pana se topeste branza si rasturnam pieptul de pui peste. Acum lasam la foc mic cu capac sa se fragezeasca puiul si sa se lege sosul, amestecand din cand in cand.

- Dam gust cu piper si fulgi de chilli, atat cat vrem noi de picant si presaram patrunjelul tocat.

Atentie la sare! Unele ingredinete au deja sare din belsug.


Pentru o portie avem aproximativ 300 kcal, 25 g proteine, 15 g grasimi, 8 g carbohidrati


Pofta buna!


Postări recente

Afișează-le pe toate

Salau cu broccoli in sos alb la cuptor - 4 portii

O cina rapida, usor de pregatit pentru serile friguroase de iarna. :) Ingrediente: 600 g file de salau 2 linguri ulei de masline 3 linguri vin alb 1 broccoli mediu 2-3 cepe verzi 2 linguri capere mici