Naut in stil marocan - 5 portii

O reteta fresh si plina de savoare pentru atunci cand nu mai stii ce sa mananci de post. Unde mai pui ca e si foarte simplu de facut!
Ingrediente:
250 g boabe de naut fiert
400 g rosii bucati (conserva)
1 ceapa alba tocata
4-5 catei de usturoi tocati marunt
½ ardei iute verde
3 linguri ulei de masline
1 l-ita chimen macinat
1 l-ita coriandru macinat
½ l-ita pudra ghimbir
2 linguri vin alb
150-180 ml supa de legume
sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
- Sotam ceapa, usturoiul si ardeiul iute 2 minute in uleiul de masline.
- Amestecam si codimentele (chimen, coriandru, ghimbir).
- Stingem cu vin alb si sotam in continuare pana cand ceapa se inmoaie.
- Adaugam rosiile, apoi supa de legume si dam in clocot.
- Lasam sa fiarba cateva minute si punem apoi si nautul.
- Dam gust cu sare si piper, acoperim cu capac si mai lasam la fiert 10-15 minte la foc mic-mediu.
Putem servi cu fasole verde sau alte legume, ori cu pui daca mananci carne.
Intr-o portie avem aproximativ 170 kcal, 6 g proteine, 5 g grasimi, 25 g carbohidrati.
Pofta buna!