Muschi de porc cu tapenada de masline - 3 portii
Actualizată în: 24 Nov. 2020

Muschiul de porc este un tip de carne frageda, suculenta si aromata daca este gatita corect. Iar tapenada de masline o transforma intr-un preparat chiar fancy ;)
Vom aveam nevoie de:
450 - 500 g muschi de porc
6 masline verzi mari umplute cu usturoi
10 masline kalamata
4-5 felii de rosii uscate
1 lingura de capere
½ ardei verde iute
½ lingura de otet din vin rosu
½ ulei de masline
1 lingura ulei de avocado / floarea soarelui rafinat / orez
2 frunze de busuioc proaspat pentru tapenade
3-4 frunze de busuioc proaspat pentru servire
sare de mare si piper negru
Modul de preparare:
- Masam muschiul de porc cu putina sare si piper si il punem deoparte. *Avem grija la sare pentru ca unele ingredietente sunt conservate tot cu sare!
- Maruntim intr-un chopper maslinele, rosiile uscate, caperele, ardeiul iute, 2 frunze de busuioc cu otetul din vin si uleiul de masline.
- Preincalzim cuptorul la 220°C.
- Punem muschiul de porc in uleiul de avocado usor incins intr-o tigaie rezistenta la cuptor si ii dam fata (cate 3-4 min pe fiecare parte).
- Dam tigaia la cuptor pt 15 min pana cand carnea e bine facuta.
- Scoatem muschiul de porc si il lasam 10 min sa se odihneasca inainte sa il taiam felii. Asta il va face sa se mentina suculent.
- Feliem muschiul stil medalion si punem peste el tapenada de masline impreuna cu frunzele de busuioc proaspat.
Putem servi muschiul de porc cu un piure de cartofi dulci si telina sau o portie de paste integrale, impreuna cu o salata verde.
Intr-o portie gasim aproximativ 270 Kcal, 32 g proteina, 14 g grasimi si 2 g carbohidrati.
Pofta buna!