Homemade granola - 10 portii

Actualizată în: 4 Dec. 2020


Un mic dejun ori o gustare satioasa si hranitoare foarte usor de facut si in casa, pentru zilele haotice cand nu stii pe ce sa pui mana sa manaci intre task-urile nenumarate.


Ingrediente:

  • 70 g nuci

  • 30 g nuci pecan

  • 30 g fulgi de ovaz

  • 30 g faina de migdale

  • 30 g stafide

  • 30 g merisoare

  • 6 linguri fulgi de cocos

  • 4 linguri seminte de floarea soarelui

  • 2 linguri seminte de dovleac

  • 2 linguri seminte de susan

  • 6 linguri seminte de in

  • ½ lingura turmeric

  • ½ lingura scortioara

  • 1 l-ita extract vanilie

  • 2 linguri ulei de orez


Mod de preparare:

- Preincalzim cuptorul la 150° C.

- Maruntim nucile la chopper sau cu un cutit ascutit.

- Amestecam toate ingredientele intr-un bol.

- Pe o foaie de copt intindem si rumenim amestecul timp de 15-20 min.

-- Scoatem tava, amestecam inca o data mixul pentru a se putea rumeni uniform si mai coacem inca 15 min.

- La final verificam daca granola e aproape uscata, oprim caldura si lasam sa se raceasca in cuptorul inchis si cald.


Putem servi cu iaurt grecesc si mai putem adauga chiar si fructe de padure, ciocolata neagra, ori miere de albine pentru un plus de dulceata.

Intr-o portie avem aproximativ 19 g proteine, 30 g grasimi, 13 g carbohidrati


Pofta buna!

17 afișare0 comentariu

Postări recente

Afișează-le pe toate

Salau cu broccoli in sos alb la cuptor - 4 portii

O cina rapida, usor de pregatit pentru serile friguroase de iarna. :) Ingrediente: 600 g file de salau 2 linguri ulei de masline 3 linguri vin alb 1 broccoli mediu 2-3 cepe verzi 2 linguri capere mici