Galette cu zucchini si urda - 8 portii
Actualizată în: 5 Dec. 2020

O placinta rustica cu aluat fraged simplu, framantat cu unt, potrivita atat pentru un starter, brunch, ori chiar un fel complet la pranz.
Ingrediente:
Aluat:
160 g faina universala nealbita si imbogatita
90 g unt rece fara sare
70-80 ml apa rece
½ l-ita de sare
Compozitie:
1 zucchini mare (aproximativ 350 g)
1 mana de rosii cherry
170 g urda (sau ricotta)
4 catei usturoi pisati
1 l-ita de coaja de lamaie rasa
1 ou mare
50 g parmezan
1 ou batut cu 1 lingura de apa pt uns aluatul la final
Mod de preparare:
- Amestecam untul cu faina si sarea pana sfaramam bine totul. Turnam apa si incorporam bine. Mai adaugam apa daca simtim ca este necesar pentru a obtine un aluat bine legat.
- Formam o turta din aluat, o infoliem si o dam la frigider pentru 30 minute
- Preincalizm cuptorul la 180°C
- Taiem zucchini felii si rosiile cherry in doua, le stropim cu putin ulei de masline, le asezonam cu busuioc, oregano, sare, piper si le coacem pe foaie de copt timp 10-15 minute.
- Intre timp amestecam urda cu usturoiul pisat, coaja de lamaie rasa, oul, sarea si piperul
- Intindem aluatul cu putina faina intr-0 foaie de aproximativ 30 cm diametru
- Il transferam in tava pe o foaie de copt si intindem compozitia de urda lasand marginile libere (aproximativ 5 cm)
- Presaram jumatate din cantitatea de parmezan, ajezam feliile de zucchini si apoi rosiile cherry.
- Impachetam marginile de aluat peste, ungem aluatul cu oul batut si presaram restul de parmezan peste toata tarta.
- Coacem tarta 30 de minute pana crusta devine usor aurie.
- O lasam 10 minute sa se raceasca si o asezonam cu busuioc proaspat
Intr-o felie avem aproximativ 220 kcal, 8 g proteine, 13 g grasimi, 14 g carbohidrati
Pofta buna!