File de somon la cuptor cu boabe de naut coapte - 1 portie

Cercetarile au demonstrat ca un cosum regulat de somon salbatic poate ajuta in preventia cancerului si a bolilor de inima, iar riscul de atac cerebral si de diabet se diminueaza.
Este recunoscut pentru aportul de acizi grasi omega 3 si 6, complexul de vitamina B, vitamina D si seleniu.
Ingrediente:
140 g file de somon
2 linguri lapte batut/iaurt
l-ita maioneza (de casa)
80 g boabe de naut fierte
60-100 g broccoli/kale/spanac/stevie
1 ling ulei masline
1 catel usturoi pisat
2 ling zeama lamaie/lime
½ l-ita boia dulce
2 l-ite de marar praospat sau chives
Mod de preparare:
- Stropim boabele de naut cu putin ulei de masline, le dam gust cu boia, sare si piper si le coacem la 180-200ᵒ C timp de 15-20 min
- Tot in aceeasi tava putem gati si somonul timp de 10-12 min
- Intre timp sotam legumele cu ulei de masline si putina apa, la foc mediu si cu capac
La final sevim cu mixul de iaurt, maioneza, usturoi, zeama de lamaie, marar, sare, piper.
Intr-o portie regasim aproximativ 447 kcal, 37 g proteine, 24 g carbo, 22 g lipide.
Pofta buna!