Creveti cu usturoi - 2 persoane
Actualizată în: 15 Sept. 2020

Creveti cu usturoi este o reteta care va salveaza oricand, la pranz sau cina, mai ales daca sunteti iubitori ai fructelor de mare! Crevetii se gatesc foarte usor si rapid, iar combinatia de creveti si usturoi este una clasica, pe care toata lumea o iubeste! Simplu, rapid, delicios si sanatos! Crevetii sunt foarte nutritivi. Au destul de putine calorii si sunt o sursa importanta de proteine si grasimi benefice, pe langa o varietate de vitamine si minerale.
Ai nevoie:
225 g Creveti
10 ml Ulei de masline extravirgin
6 catei Usturoi
Sare de mare iodata dupa gust
Piper verde dupa gust
Patrunjel proaspat
Busuioc proaspat
Mod de preparare (15 min):

Intr-o tigaie incapatoare incingem o picatura de ulei. Punem 3 catei de usturoi taiati felii subtiri, ii claim cateva secunde. Avem grija sa nu prajim prea tare usturoiul, acesta devine amar daca este prea rumenit.
Adaugam crevetii, condimentam cu sare si piper. Amestecam bine, lasam pe foc, la foc mare, 2 minute. Daca folositi creveti congelati, puteti sa ii decongelati si sa ii scurgeti bine inainte de a-I adauga in tigaie pentru un preparat cu mai putin sos, sau ii puteti pune in tigaie direct congelati, pentru un preparat cu mai mult sos.
Adaugam putina apa si lasam pe foc alte 2-3 minute sau pana crevetii sunt aproape gata. Adaugam la final verdeturile tocate marunt si 3 catei de usturoi trecuti prin presa. Mai lasam pe foc 1 minut, la foc mare. Potrivim la gust de sare si piper.
Crevetii cu usturoi se servesc fierbinti, imediat ce am luat tigaia de pe foc. Ii puteti servi alaturi de paste (integrale) , pe care le fierbeti separat si le adaugati peste creveti la final, o data cu verdeturile si amestecati foarte bine. Merg minunat cu orice garnitura, de la orez la cous-cous, de la cartofi la piure de cartofi dulci sau pastarnac. Depinde de obiectivul fiecaruia, daca vrem sa crestem muscular sau sa slabim.
Pofta buna!