Baba ganoush - 6 portii

Actualizată în: 5 Dec. 2020


O varianta arabeasca la salata noastra de vinete pentru cand ne plictisim de acelasi gust traditional. Delicioasa si usor de facut din doar cateva ingrediente.


Avem nevoie de:

  • 2 vinete medii coapte

  • 4 catei de usturoi

  • 3-4 linguri de zeama de lamaie

  • 4-5 linguri tahini

  • 4 linguri ulei de masline extra virgin + 1 lingura pentru servire

  • 1 sfert l-ita de chimen macinat

  • 2 linguri de patrunjel tocat + extra pentru servire

  • un praf de boia afumata pentru servire

  • sare si piper dupa gust


Mod de preparare:

- Intr-un chopper punem usturoiul, uleiul de masline, tahini, zeama de lamaie, chimenul si maruntim.

- Adaugam vinetele coapte, stoarse si tocate inainte cu o lingura de lemn.

- Dam gust cu sare si piper si amestecam si patrunjelul tocat.

- Decoram cu boia fumata, ulei de masline si patrunjel tocat.


Servim cu lipii sau turte, felii de castraveti si stickuri de morcov si ardei.

Pentru o savoare mai puternic orientala, putem decora si cu boabe de rodie, iar patrunjelul il putem inlocui cu coriandru proaspat.


O portie are aproximativ 200 kcal, 3 g proteine, 18 g grasimi, 12 g carbohidrati.


Pofta buna!






Postări recente

Afișează-le pe toate

Salau cu broccoli in sos alb la cuptor - 4 portii

O cina rapida, usor de pregatit pentru serile friguroase de iarna. :) Ingrediente: 600 g file de salau 2 linguri ulei de masline 3 linguri vin alb 1 broccoli mediu 2-3 cepe verzi 2 linguri capere mici