Baba ganoush - 6 portii
Actualizată în: 5 Dec. 2020

O varianta arabeasca la salata noastra de vinete pentru cand ne plictisim de acelasi gust traditional. Delicioasa si usor de facut din doar cateva ingrediente.
Avem nevoie de:
2 vinete medii coapte
4 catei de usturoi
3-4 linguri de zeama de lamaie
4-5 linguri tahini
4 linguri ulei de masline extra virgin + 1 lingura pentru servire
1 sfert l-ita de chimen macinat
2 linguri de patrunjel tocat + extra pentru servire
un praf de boia afumata pentru servire
sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
- Intr-un chopper punem usturoiul, uleiul de masline, tahini, zeama de lamaie, chimenul si maruntim.
- Adaugam vinetele coapte, stoarse si tocate inainte cu o lingura de lemn.
- Dam gust cu sare si piper si amestecam si patrunjelul tocat.
- Decoram cu boia fumata, ulei de masline si patrunjel tocat.
Servim cu lipii sau turte, felii de castraveti si stickuri de morcov si ardei.
Pentru o savoare mai puternic orientala, putem decora si cu boabe de rodie, iar patrunjelul il putem inlocui cu coriandru proaspat.
O portie are aproximativ 200 kcal, 3 g proteine, 18 g grasimi, 12 g carbohidrati.
Pofta buna!