Afla cum poti sa ai mai multa putere de concentrare si mai multa energie

Actualizată în: 21 Mai 2020

În ultimii ani piața metodelor de pierdere în greutate a fost luată cu asalt. Au apărut multe diete ce promit rezultate rapide și de durată, fără efort și cu costuri reduse. Multe dintre ele promovează eliminarea unei grupe de alimente fie complet, fie ca regim disociat.


Una dintre aceste diete nou-apărute și care este în top în ceea ce privește rezultatele este dieta ketogenica. Aceasta are ca principiu eliminarea carbohidraților din dietă, acest lucru ducând la augmentarea proceselor de lipoliză în organism. În acest fel energia de care corpul are nevoie va fi luată din depozitele de grăsime, ducând astfel la pierderea în greutate mult dorită.


Se pare că pe lângă pierderea în greutate, această dietă are multiple alte efecte pozitive: o minte mai clară și mai multă putere de concentrare, mai multă energie și scăderea apetitului.

De asemenea, diet ketogenică ajută și la reglarea nivelului hormonului numit colecistokinină. În mod obișnuit acesta este responsabil de reducerea foamei prin stimularea digestiei proteinelor și lipidelor și inhibarea motricității gastrice. În general pierderea în greutate duce la scăderea nivelului de colecistokinină din organism și, deci, creșterea foamei. Cu dieta ketogenică, însă, s-a observat o reglare a nivelului acestui hormon după doar 7 zile de dietă, astfel pastrând echilibrul lui în organism și în același timp păstrând avantajul de a avea un apetit scăzut.


Dieta ketogenică presupune procurarea a 70-80% din necesarul energetic al organismului prin lipide, 20-25% prin proteine și sub 10% din glucide. Pentru a atinge acest deziderat cu ușurință, alimentele au fost împărțite foarte logic în cele două grupe: cele cu conținut bogat în glucide și care ar trebui consumate rar (zaharuri, dulciuri, patiserie, pâine și paste, sucuri acidulate sau naturale bogate în fructoză, produsele low-fat) și cele cu conținut redus de glucide și care pot fi integrate în mesele zilnice ale celor ce țin această dietă (carne, ouă, lactate, legume și fructe cu conținut mic de glucide, semințe, nuci, fructe de pădure).


Cu toate acestea, simpla atenție la ceea ce măncăm nu este suficientă pentru a avea succes cu această dietă.

Câteva sfaturi în plus pentru a fi siguri ca vom obține rezultatele dorite sunt:

  • Mâncați doar când vă e foame

  • Odihniți-vă suficient

  • Nu vă orientați doar după ce vă arată cântarul, de multe ori greutatea fluctuează din motive total diferite față de eforturile dumneavoastră de a o controla

  • Faceți sport cât puteți de des, măcar 30 de minute de cel puțin 3 ori pe săptămână

  • Evitați băuturile alcoolice, fumatul și sedentarismul

  • Nu faceți excese. Doar pentru că alimentele nu au un conținut mare de glucide asta nu înseamnă că pot fi consumate în exces fără consecințe

În concluzie, dieta ketogenică este una dintre măsurile care au ajutat mulți oameni să piardă în greutate fără mare efort. Cu toate acestea, trebuie să fim realiști și conștienți că o astfel de dietă fără o stare mentală adecvată nu va funcționa niciodată. Un angajament activ față de aceasta, alături de motivația și dorința de a vă schimba stilul de viață poate aduce rezultatele dorite într-un timp scurt.

24 afișare0 comentariu