Obezitatea Nu Inseamna doar un Numar de Kilograme in Plus, ci si Calea Sigura spre Boli Cronice, adesea Fatale

6 weeks transformation before&after
6 weeks transformation before & afte
6 weeks transformation before & afte
6 weeks transformation before & afte
6 weeks transformation before & afte

15% dintre Romani sunt Obezi iar O Treime sunt Supraponderali

Aceste statistici sumbre au fost publicate de Institutul National de Sanatate intr-un comunicat de presa PRO TV.

Conform datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, 75% dintre bolile contemporane sunt cauzate de obezitate. Bolile cardio-vasculare, atacul cerebral, tulburarile de respiratie, diabetul si cancerul sunt principalele "efecte secundare" ale obezitatii.

Iata care sunt Riscurile la care Esti Expus/a daca te aflii in aceasta situatie

  1. Obezitatea aduce cu ea un risc extrem de mare de boala cardio-vasculara. Pe scurt, grasimea depusa ingusteaza si chiar blocheaza arterele coronare, vasele care asigura oxigenarea muschilor inimii. Chiar si o pierdere modesta in greutate poate scadea riscul de infarct.

  2. Obezitatea iti creste tensiunea. O greutate corporala cu 10 kg mai mare decat cea normala se treduce intr un risc estimat cu 12% mai mare pentru boli de inima si 24% risc crescut de accident vascular cerebral.

  3. Obezitatea iti ataca creierul. Fiecare crestere de o unitate IMC a fost asociata cu o crestere de 4% a riscului de accident vascular cerebral ischemic si cu 6% pentru accident vascular cerebral hemoragic

  4. Obezitatea iti provoaca diverse tipuri de cancer printre care uterin, endometrial, ovarian, mamar, la colon, rect, esofag, ficat, vezica biliara, pancreas, rinichi si prostata.

  5. Obezitatea te imbolnaveste de diabet de tip 2 iar daca esti femeie atunci tine cont ca o greutate putin peste cea normala creste de 5 ori riscul de a face dibet, iar obezitatea de 60 de ori.

  6. Obezitatea te lasa fara viata sexuala. Infertilitatea, disfunctiile erectile, precum si alte probleme ginecologice si sexuale sunt specifice persoanelor obeze de ambele sexe

  7. In final, obezitatea te impinge spre depresie si izolare. Persoanele obeze au o calitate scazuta a vietii, sentimentele de rusine si vina sunt combinate nefericit cu o stima de sine scazuta si tendinta spre singuratate. Acestea tind sa evite activitatile sociale si relatiile intime; de aici pana la izolare si depresie nu mai este decat un singur pas.